Over mij

 

Als kind was ik onzeker en verlegen. Ik had het idee, dat ik niet leuk genoeg was, en tussen leeftijdsgenootjes voelde ik me ongemakkelijk. Mijn dagelijkse leven, vol spanningen thuis, matchte niet, met de mooie wereld die ik voor ogen had; Een wereld met gelijke kansen voor iedereen, en waar goed voor kwetsbaren, dieren en natuur gezorgd wordt.

Op mijn zeventiende ging ik het huis uit, werd ik van school gestuurd, en stierf mijn vader. Vanaf dat moment, durfde ik mijn keuzes te maken vanuit mijn hart: Ik studeerde activiteitenbegeleiding en sociaal pedagogische hulpverlening, en liep stage met straatkinderen in Honduras. Na het afronden van de studies, werkte ik binnen de jeugdpsychiatrie en opvang voor minderjarige asielzoekers, en studeerde ontwikkelingsstudies en culturele antropologie. Ik deed onderzoek naar aidspreventie in Brazilië, en vrijwilligerswerk in oorlogsgebied in Colombia. Op mijn manier probeerde ik bij te dragen aan een mooiere wereld.

Toch had ik met name binnen de instellingen niet het idee dat ik de cliënten écht hielp. Meestal ging ik naar een jaar of anderhalf weg op de werkplek, denkend dat er iets mis was met mij, omdat ik niet ‘paste’. Toen ben ik fulltime reizen gaan begeleiden. Jarenlang fladderde ik de wereld over, totdat ik besloot om aan mezelf te werken. Ik kwam terug naar Nederland, en volgde therapieën en coachopleidingen. Zonder succes. Ik was nog steeds niet écht gelukkig. Toen besloot ik alles achter me te laten.